Sverige klara för play-off och nu väntar Tyskland

I fredags så vann Sverige den nervkittlande och avgörande matchen mot Österrike i kvalet, som Zlatan självklart avgjorde i slutskedet, och därmed är Sverige klara för spel i play-off. Men innan dess ska Sverige ta sig an Tyskland hemma på Friends Arena i kväll, en match som har mer betydelse än vad man kan tro.

Sverige har en mycket tuff uppgift i kväll när Tyskland gästar på Friends Arena i kväll. Tyskland är helt klara för VM och behöver inte ta poäng i kväll men Sverige kommer att få ta sig till VM via play-off och för att skaffa sig bästa möjliga utgångsläge inför lottningen av play-off:et så är ett poäng i kväll mycket viktigt. Tar inte Sverige poäng mot Tyskland kommer Sverige sannolikt att hamna i den under seedningsgruppen vilket innebär att Sverige kommer att få en mycket svårare motståndare i play-off:et än om man hamnat i den över seedningsgruppen.

Både Sverige och Tyskland och en del bortfall inför kvällens möte men frågan är om inte Sverige lider mest då Zlatan är avstängd samt att Lustig, Elmander och Isaksson börjar på bänken på grund av skadekänningar. Så det kommer att bli en kämparmatch för Sveriges del, utan tvekan, mot ett av världens bästa landslag.

Matchen kommer att dra igång vid klockan 20:45 och kommer att sändas i Tv4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *